Om Oss

Hej!

Cupurum Design tog sin början i en stundentkorridor i Lund vintern 2010, men då var fokus på att utveckla hemsidor som en bisyssla till studierna. Företaget hette då MRA Design efter grundarens namn Martin RAsmusson. Ett antal hemsidor har producerats över åren som gått, men under en båtluffningssemester på de grekiska öarna sommaren 2015 växte en ny  idé fram om att bygga en snygg och funktionell hatthylla till lägenhet eftersom jackorna alltid hängde lite osnyggt över varandra.

En grov designskiss togs fram och materialvalet föll snabbt på koppar eftersom materialet på senare år blivit väldigt modernt, men även för att det är lättarbetat. Några dagar senare var hatthyllan monterad, men nu fattades bara en matchande skohylla. En ny designskiss gjordes och en skohylla blev till (denna var inte helt olik skohyllan Viscara). Snabbt växte idéerna om andra inredningsdetaljer  i koppar, vilket nu har lett till denna hemsida.

Idag består Cupurum Design av två medarbetare, Martin & Matilda och ett antal konsulter som utvecklar och tillverkar produkterna. Varumärket Cupurum Design (uttalas Ku-pu-rum) kom till för två år sedan och ordet Cuprum betyder passande nog koppar på latin.

Tack för att du besökte sidan och hoppas att det gav dig inredningsinspiration!

Hälsningar,
Martin & Matilda

Hatthylla
Den första prototypen.
Pin It